DOCK 5

Ресторант Dock 5

Идеята за „Dock 5“ се появи веднага щом видяхме липсващото корабно място № 5 на морска гара. Преди повече от 100 години пристанището е било най-важната точка за Бургас и страната - „туптящото сърце“ на града – средище на моряци, търговци и рибари, за обмяна на стоки, вести и идеи, за среща с любими…  

На това емблематично място през 2019 г. създадохме ресторант Dock 5.

За DOCK 5 Restaurant
За DOCK 5 Restaurant

Концепцията

Dock 5 е „липсващото звено“ в бургаското общество, съвсем нова концепция – Ресторант от „градски“ тип, но на кея - между морето и града.  

В модерна и изискана обстановка, да се чувстваш непринудено и комфортно. Да наминеш за кафе, и останеш за обяд или вечеря, заобиколен от стилен интериор, ароматни блюда и свежи напитки, хубава музика, смях… 

Твоята ескейп локация, където да похапнеш богато, да поговориш и се забавляваш с приятели - на фона на падащи слънчеви лъчи, морско синьо и акостиращ кораб.

За DOCK 5 Restaurant

Гастрономия

Менюто е фюжън - между българска, европейска и японска кухня, с акцент към морската храна.  

Нашите креативни шеф-готвачи непрекъснато изненадват гостите с апетитни ястия, като съчетават цветове, вкусове и аромати по неподражаем начин.

Удоволствието от модерната гастрономическа кухня се допълва от неустоими авторски коктейли и музикални вечери с артисти на живо.

За DOCK 5 Restaurant
За DOCK 5 Restaurant
За DOCK 5 Restaurant

Интериор

Интериорът е в типичен индустриален градски стил, „омекотен“ от топлите багри на естествено дърво, мека светлина и уютни плюшени канапета.

Френските прозорци, вълнисти таван и топли лъчи, отразени в морското синьо навън, създават уникална атмосфера.

За DOCK 5 Restaurant
За DOCK 5 Restaurant
За DOCK 5 Restaurant

Капацитет и услуги

Ресторант Dock 5 има вътрешна зала за 70 човека, зимна градина (зала пушачи) за 90 човека и външна част – на кея - за 200 човека. Независимо от сезона, посрещаме бизнес гости и събития, организираме частни празненства, както и тематични седмици с гост готвач, посветени на чуждестранна кулинария.

Екипът ни се стреми да предостави най-високо ниво услуги в гастрономията, кетъринга и обслужването. Да накара нашите гости да се почувстват на почивка, дори само за миг, любувайки се на една от най-романтичните гледки в града – пурпурни небе и вода, проблясващ фар.

За DOCK 5 Restaurant

Ресторант Dock 5 е 
вкус, стил и хора,  
ваканция, море и лекота, 
смях, мисли и идеи. 

Dock 5 е Вкусът, свързващ Морето с Града!